AR Politie Terschelling – winst!

Vrijdag vroeg vertrokken naar Terschelling om daar samen met Marco te proberen de winst te behalen op de mini-adventure race politie 2014.

Maar liefst 98 koppels hadden zich ingeschreven en werden verscheept naar het eiland.

De proloog bestond uit een fantastische start. We werden met een grote vrachtboot het wad opgevaren  en in waves van vijf koppels de laadklep afgejaagd om naar de kust te zwemmen. Hierna een vrij heftige oriëntatieloop waarbij de eerste 40 koppels door mochten als wedstrijdkoppel. Al snel bleek dat er veel mensen voor de wedstrijd wilden gaan, het tempo lang onwaarschijnlijk hoog. Zandzak-loopje gevuld met 10% van ons gewicht en een apenhang met horizontaal net waren specials. Hierna bleken we bij de eerste koppels te zitten en mochten we door voor een fijn stukje brandingkano 😉

Na ongeveer 2 uur eindigden we als 6e bij de plaats van overnachting.

De Wedstrijd begon zaterdag 08.15 uur. Na 1.20 min mochten wij als 6e van start om de kano’s op te halen. Eerst een onwaarschijnlijk ver stuk lopen met die krengen over de dijk om post 1 aan te doen. Tegen de wind en stroming in was dat volgens ons een betere optie. Daarna een flink eind kanovaren met tussendoor kruisboogschieten, waarna we als eerste aankwamen bij het eerste WP.
Steppen over zandpaden en door duinen, echt geen grapje. Het tweede gedeelte werd beter en we namen de koppositie over. Tussendoor twee posten opgezocht met behulp van kompas en special task was schieten.

Na het steppen hardlopen. Een gedeelte van de steproute overnieuw en vol gas naar post 18, kompaskoers door het wad. Alhier ellendig lang gezocht naar post 19 die verkeerd bleek te hangen. Hier verspeelden we dik een half uur en kwamen de andere toppers alweer in zicht. Na nog een stukje hardlopen naar post 20 (die ook al niet op de plek hing) mochten we op onze mtb’s naar het uiterste puntje van het eiland. Met zicht op de vuurtoren van Ameland bleek helaas alweer dat een post verkeerd was weggehangen. Hierna enigszins geërgerd verder om het eiland weer over te crossen naar de overige posten. Nu begon het toch wel zwaar te worden en we waren blij de laatste special te hebben gevonden. De laatste cp hing onder in een bunker waar we met een doosje lucifers en een kaars in werden gejaagd.

Hierna was de finish.  Na bijna 10 uur racen was er even wat gesteggel over de uitslag, maar al snel bleken we met ruim een half uur te hebben gewonnen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *