PR ondanks…

Zoals elk jaar weer meegedaan aan de Enschede Marathon. Dit jaar wederom voor de halve afstand. Lang genoeg hoor, als je het mij vraagt!

Veel vragen gehad over het wel of niet lopen van de volle marathon. Ook onderweg leuke reacties gehad over de “kleine” afstand. Denk echter niet dat een volle er voorlopig in zit. Een weg-wedstrijd is toch echt wel even wat anders dan een trailrun. Ga ik nu niet allemaal verklaren maar neem van mij aan dat het een heel andere tak van sport is.

Ik maakte me een beetje druk over het feit dat ik vooral een traag tempo had getraind en de voorbereiding liet ook wel te wensen over. Ik was me daarom weer aan het indekken… Met 1.45 in mijn gedachten zocht ik de pacer op van 1.40 en nam mezelf voor om te zien waar het schip zou stranden.

Na de start bleek al snel dat het met de conditie wel goed zat. Ademhaling en hartslag bleven goed controleerbaar en ik besloot weg te lopen van de pacer. Lekker duwen met die benen en het mocht best een beetje pijn doen vond ik.
Na zo’n 18 km gaan het vanaf Glanerbrug richting finish. Door het valse plat en de laatste km’s met recht het zwaarste stuk te noemen. Ik wilde wel harder maar mijn benen liepen toch aardig vol en ik kreeg het zwaar. Even ingehouden en vanaf km 20 weer knallen tot de finish!

Geheel verbaast over de tijd en snelheid waarmee ik alweer de finish in zicht kreeg in een tijd van 1.34.59! Nieuwe PR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *