Outdoor Challenge run 2009

09.45 uur gestart in de derde startgroep van de BSC. Nadat we gisteren het parcours verkend hadden zou je toch zeggen dat ik het wel goed zou doen. Nee dus. Al na de zandzakkenronde waar ik voorop kwam liep ik compleet de verkeerde kant op. Wel naar hindernis 1, een vertikaal net, maar ik had even daarvoor door het bos moeten lopen!

Verdorie, waarom linten ze dan ook niet over de weg af. Al mopperend liep ik terug en haalde ik iedereen van mijn startgroep weer vrij vlot in. Swing-over, hordenloop, boomdoorsteek en een apenhang met horizontaal net, toen had ik ook Robert te pakken. Toen alleen verder en maar proberen de snelheid erin te houden. Paalklim ging soepel net zoals de lange apenhang. Toen de triangels, die net zoals vorig jaar veel te laag opgespannen waren. Hierdoor raakte ik de grond tot tweemaal toe en moest dus overnieuw.

Enigszins geirriteerd verder naar de eenvoudige rollade en door naar het boomstamloopje. Dit onderdeel is toch best pittig. Eerst al die dikke stam die je mee mocht, dan de afstand met een enkele stam en nog eens zo’n end met de twee gehakte delen. Het is moeilijk om dan het tempo erin te houden.

Even de sloot in en er weer uit via een schuine apenhang. De combi bij de skatebaan was wel leuk, maar minder strak als vorig jaar. Weet niet precies waar dat aan ligt.

Dan de drijvende evenwichtsboomstam die ik slechts drie passen in bedwang hield. Netklim bij de brug, afdalen via een touw, stukkie zwemmen en alweer richting finish.
Maar nog eerst even de korte touwtjes. Ik had gezegd dat ik die wel even zou opvreten…en dat deed ik dan ook 😉
Boogschieten in de roos en toen naar de finish. Dit jaar moest je een rondje varen en vanuit de kayak een swing over maken. Dat is voornamelijk een technisch verhaal maar gelukkig ging het in één keer goed.

Nadat ik de kayak op de oever had getrokken en de bel had geluid zag ik dat ik 12e was geworden. Ik hoopte toch in de top 10 terecht te komen dus ik ben er niet helemaal blij mee, maar het was gelukkig wel weer een mooie run, en gelukkig weer eens in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *