1/2 Enschede Marathon 2012

Vandaag stond de Enschede Marathon op het programma. Na vorig jaar 6 minuten gesnoept te hebben van mijn PR had ik vandaag een hard hoofd in! Door die gekneusde knie heb ik maar op kunnen trainen tot 17 kilometer en dat slechts één keertje. Wel lekker kunnen voorbereiden in de ochtend. Veel kleine beetjes drinken en niet teveel eten.
Op de fiets rustig naar de Hermandad gereden alwaar het shirt en nummer 2185 voor me klaar lag. Lange broek uitgekozen (met enige twijfel).

Mijn telefoon met Endomondo had ineens problemen. TWLauncher kapot en hij deed niets meer. Erg vervelend aangezien ik de kilometer-tijden wilde gebruiken om op tempo te blijven. Helaas…

Na de start bleek ik aardig in de buurt van de pacer 1:35 te kunnen blijven en het lukte me met enige moeite om tot en met Glanerbrug bij te blijven. Na Glanebrug kregen we een stuk van 2 a 3 kilometer voor de kiezen waar de wind vol van voren kwam en waar het behoorlijk heuvel op gaat.
Ik kan wel zeggen dat ik daar helemaal kapot ben gegaan. Ik heb vanaf de 18 kilometer niets meer meegekregen. Alles leek wel ver weg en ik moest moeite doen om in een rechte lijn te blijven lopen. Ondanks het feit dat ik een kleine pas gebruikte daalde het tempo enorm. Ik wist natuurlijk wel dat ik op een strak schema liep met die pacer maar ik baalde enorm over het inleveren van de snelheid. Ondanks dat ik niet helemaal buiten adem was kreeg ik het gewoon niet voor elkaar.

Desalniettemin:
286 2185 Martijn Rikkerink 1:37:33 !

Alweer een nieuw PR!

One thought on “1/2 Enschede Marathon 2012”

  1. Je had het niet beter kunnen verwoorden. Mooi stukje opgemaakt. Mooie tijd neergezet. Je verhaal was heel herkenbaar. Wat ben ik door een hel gegaan na Glanerbrug. Geen snelheid maar gewoon doorzetten. Ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *